0%

VIDEOS

FOLLOW ON FACEBOOK
FOLLOW ON TWITTER
FOLLOW ON ITUNES
FOLLOW ON SPOTIFY

BEATMIXEN  DJ-en

Iedereen wil tegenwoordig DJ worden en waar leer je dat? Op de DJ Day. In 20 jaar tijd groeide de DJ School uit tot een maatstaf in het Nederlandse circuit. Vele bekende DJ’s begonnen ooit hun carriëre op de DJ School met een basiscursus beatmixen. Onder begeleiding van professionele docenten leer je op de DJ Day de basisprincipes van het mixen.  Beatmixen op de DJ Day is voor alle leeftijden.

LICHTJOCKEY

De Lightjockey (LJ) is een lichtbediener die op feesten of in discotheken de controle over het licht heeft zodat de DJ zich kan concentreren op de muziek. Op de DJ Day leer je omgaan met het bedienen van diverse lichteffecten als Laser, Moving Haeds en Parren.  Lichtjockey op de DJ ay is er voor alle leeftijden.

VJ

Tijdens live-shows vliegensvlug en intuitief werken met digitale videobestanden doe je op de DJ day met de Archaos NUVJ. Afbeeldingen en videoclips kun je mixen alsof je geluid aan het mixen bent. Voorts kun je er effecten aan toevoegen, ze bedienen met de crossfader en je kunt ze tweaken om zo een spectaculaire VJ show te krijgen. VJ-en op de DJ Day is er voor alle leeftijden.

PRODUCEREN music maker

Produceren heeft de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig wil elke DJ ook zijn eigen tracks of remixen draaien.  Op de DJ day ga je aan de slag met Music Maker (9 t/m 14 jaar) of volg je de presentatie Ableton Intro (15 jaar of ouder).

ALLROUD PARTYJOCK

Terwijl het aantal beatmix DJ’s een enorme groei doormaakt, is er een tekort aan allround apres-ski DJ’s / partyjocks. DJ’s die alle stijlen muziek draaien en met behulp van de microfoon een feestje bouwen. Voor allround aprs-ski DJ’s /partyjocks heeft de DJ Day de partyjock in het leven geroepen en worden accenten gelegd op sfeer opbouwen, snelle overgangen, microfoongebruik en contact met het publiek.

PRODUCEREN Ableton Intro (14+)

Voor de oudere jeugd en volwassenen wordt er op de DJ day een presentatie op groot scherm Ableton Intro gegeven. Veel DJK’s  willen hun eigen dance track maken maar weten vaak niet hoe te beginnen. Speciaal voor deze doelgroep krijg je op een eenvoudige manier te zien hoe Ableton werkt. Deze workshop is voor deelnemers die ouder zijn dan 14 jaar.

LICHTJOCKEY – DMX (14+)

DMX (Digital MultipleXed) is een communicatieprotocol dat in de licht- en evenement-techniek gebruikt wordt.DMX (ook wel DMX-512 genoemd) wordt gebruikt als seriële communicatiebus tussen verschillende apparaten in de theater- en discotheek-lichttechniek. Op de DJ day keer je deze theorie in de praktijk te brengen. DMX is geschikt voor deelnemers die ouder zijn dan 14 jaar.

BEATMIXEN VINYL (14+)

Vinyl mixen is weer helemaal in… oftewel nooit weggeweest. De huidige generatie DJ’s heft vaak geen feeling met daar waar het ooit begon: draaien met een echte draaitafel. Op de DJ day leer je de basis van het mixen met platen. Dus niet aflezen op een display maar volledig op gehoor en gevoel. Uiteraard wordt op de DJ Day de legendarische Technics SL1200 van stal gehaald!!

 

TURNTABLISM (14+)

Turntablism is een techniek waarbij de DJ, de turntablist, zijn draaitafels (turntables) als muziekinstrument gebruikt door met platen, traditioneel veelal hiphop muziek te scratchen en andere technieken toe te passen. Hij probeert daarmee ofwel bestaande muziek ritmisch te ondersteunen ofwel volledig nieuwe muziek te ‘componeren’.

PRODUCT PRESENTATIE

Tijdens de workshops op DJ Day werken we uitsluitend met betaalbare, hoogwaardige DJ Gear als Technics – Panasonic, Stanton, KRK, Numark, Showtec, DAP Audio, Shure, Numark, Ableton,  Magix Music Maker en N.I. Traktor. Wil je meer informatie over prijzen en of aanschaffen van deze producten dan kun je op de DJ day alle informatie inwinnen bij de docenten of product specialisten. Vaak zijn er ook demo’s van eerder genoemde bedrijven en fabricanten. Niet alleen in de pauze maar ook tijdens de workshops. Je verveeld je dus geen moment!

 

GOODY BAG / DJ BADGE

Elke deelnemer DJ Day ontvangt voorafgaande een badge met zijn DJ en na afloop een goed gevulde goody bag. De DJ Bag bevat veel productinformatie, DJ magazines en leuke hebbe dingetjes die te maken hebben met de DJ cultuur.

CATERING

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. 3 consumptiebonnen kosten € 5,-. Fris of een broodje Ham / Kaas kost 1 consumptiebon. Een pilsje of een glas bier wordt alleen geschonken voor deelnemers of bezoekers boven de 18 jaar.